رمان «خدایان تشنهاند» نخستین بار در سال ۱۳۳۶ به چاپ رسید و موضوع آن وقایع و اتفاقات انقلاب فرانسه است. «خدایان تشنهاند» کنایه از جنونی است که خدایان انقلاب و ارتجاع فرانسه را تشنه خونریزی کرده بود. آناتول فرانس نویسنده این کتاب، در این اثر با سبک شیوا و طنزآمیز خود و با هزاران باریکبینی قصد نشان دادن این را دارد که مردم در زمان بحرانهای سیاسی و اجتماعی از عظمت تاریخ غافل میشوند.
این نویسنده فرانسوی که او را «پادشاه نثر» لقب دادهاند، در داستانها و اشعارش نثری نه چندان ساده و سهل را همراه با زبانی فخیم و نزدیک به بیان ادبی به کار میگیرد. در بخشی از مقدمه کتاب به قلم مترجم میخوانیم: «دو نوول مهمی که فرانس در اوایل نویسندگی با هم منتشر نمود، به نام «ژوکاست» و «گربه لاغر»، به اهمیت آثار بعدی او نیست. اما نبوغ خداداد وی در نخستین شاهکار او به نام «گناه سیلوستر بونار»به حد کمال ظاهر گشت و این اثر استاد به عنوان نمونه نثر فصیح و موزون شناخته شد…دو خاصیت برجستهای که در همه آثار او جلب نظر میکند حس تمسخر و استهزا و حس ترحم و عاطفه اوست…فرانس در سال ۱۸۸۶ برای نوشتن نقدهای ادبی و اظهار نظر درباره کتابهای روز در روزنامه «تان» مشغول به کار شد. در سال ۱۸۹۳ فرانس از همکاری با روزنامه «تان» دست کشید و داستاننویسی را بر نقادی برتری داد، چون در این زمینه عرصه وسیعتری برای طنز و تمسخر داشت. در سال ۱۸۸۹ مجموعهای از قصههای کوتاه او با نام «بالتازار» و در سال ۱۸۹۰ داستان مشهور «تاسیس» او منتشر شد. تاسیس داستان یک زاهد مسیحی به نام پافنوس است که یک باره دل و دینش را به یک روسپی اهل اسکندریه میبازد و در راه عشق او پشت پا به زهد چندین ساله خود میزند…فرانس برای دو کتاب «پسر کوچک» و «زندگی در آغوش گلها» جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۲۱ را از آن خود کرد.
نویسنده در «خدایان تشنه اند» در قیافه پیرمردی فیلسوفمآب و خوشمشرب به نام «موریس بروتو» ظاهر میشود که تمام خصایص قهرمانان کتابهای او از قبیل رندی و لاابالیگری و بیقیدی و تمسخر و طعنه به اصول و مبادی معتقدات بشری و ترحم و شفقت نسبت به بدبختیها و آلام انسانی را دارد و با کشیشی «پرلونگمار» نام در موضوعات مذهبی و فلسفی سر به سر میگذارد و کشیش بینوا را با ایرادات و تعرضاتش به اصول و عقاید او میآزاد.
دانلود کتاب رمان خدایان تشنه اند اثر آناتول فرانس
کلیک کنید : دانـلـود با لـینک مستـقـیـم
رمـز فـایل : www.p30i.com
دیدگاهها (0)